Issues when I upgraded my xwiki 7.0.1 to xwiki 8.2.1: FCKeditor on textarea and annotations with HTML code

classic Classic list List threaded Threaded
4 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Issues when I upgraded my xwiki 7.0.1 to xwiki 8.2.1: FCKeditor on textarea and annotations with HTML code

PascalB
Hello,

I tested two upgrades of my xwiki 7.0.1 to 8.2.1 and I have same strange problem in new version:

- FCKEditor is launched at all textarea elements, ie: on "Administer xwiki" page:
https://snag.gy/M5gheJ.jpg

- when I use "annotation", input field is filled with HTML code instead of empty:
https://snag.gy/3dxoIK.jpg

Here HTML code in annotation input field:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="fr" xml:lang="fr">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
           
                                                                                               
<link href="/bin/skin/skins/flamingo/style.css?skin=XWiki.DefaultSkin&#38;colorTheme=xwiki%3AFlamingoThemes.Charcoal" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
<link href="/bin/skin/skins/flamingo/print.css?skin=XWiki.DefaultSkin&#38;colorTheme=xwiki%3AFlamingoThemes.Charcoal" rel="stylesheet" type="text/css" media="print" />
        <!--[if IE]>
  <link href="/bin/skin/skins/flamingo/ie-all.css?skin=XWiki.DefaultSkin&#38;colorTheme=xwiki%3AFlamingoThemes.Charcoal" rel="stylesheet" type="text/css" />
<![endif]-->
   
   
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/AnnotationCode/Style?language=fr&amp;docVersion=3.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/NumberedHeadingsTOC?language=fr&amp;docVersion=16.5" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/AnnotationCode/Settings?language=fr&amp;docVersion=1.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/DiversCSS?language=fr&amp;docVersion=7.3" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/CssTableau?language=fr&amp;docVersion=5.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/BackToTop?language=fr&amp;docVersion=48.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Tour/HomepageTour/WebHome?language=fr&amp;docVersion=1.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/RightPanelCollapse?language=fr&amp;docVersion=20.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personn
 alisation/PiedDePage?language=fr&amp;docVersion=57.1" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/Personnalisation/MacroWelcome?language=fr&amp;docVersion=1.2" /><link rel="stylesheet" type="text/css" href="/bin/ssx/CKEditor/EditSheet?language=fr&amp;docVersion=1.1" />

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/bin/ssx/CKEditor/ContentSheet" />
</head>
<body id="body" class="skin-flamingo wiki-xwiki space-AnnotationCode viewbody main">

</body>
</html>


--------
If someone have an idea or already fixed theses problems?
Thxs.

Pascal B
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issues when I upgraded my xwiki 7.0.1 to xwiki 8.2.1: FCKeditor on textarea and annotations with HTML code

Mario
PascalB wrote
- when I use "annotation", input field is filled with HTML code instead of empty:
https://snag.gy/3dxoIK.jpg
We too have this issue on our 8.2.1 system (tomcat war). However, on a 8.2.1 windows Standalone dummy system this issue is not present. The annotation editor does not use the CkEditor even though the user perference is set to use wysiwyg.

Still haven't found a solution, other than setting the user preference to not to use wysiwyg.
Thx
Mario
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issues when I upgraded my xwiki 7.0.1 to xwiki 8.2.1: FCKeditor on textarea and annotations with HTML code

vmassol
Administrator
FYI, I’ve fixed this for the Mail class in:
http://jira.xwiki.org/browse/XWIKI-13661

(and for other classes in other issues)

Thanks
-Vincent

> On 30 Sep 2016, at 12:38, Mario <[hidden email]> wrote:
>
> PascalB wrote
>> - when I use "annotation", input field is filled with HTML code instead of
>> empty:
>> https://snag.gy/3dxoIK.jpg
>
> We too have this issue on our 8.2.1 system (tomcat war). However, on a 8.2.1
> windows Standalone dummy system this issue is not present. The annotation
> editor does not use the CkEditor even though the user perference is set to
> use wysiwyg.
>
> Still haven't found a solution, other than setting the user preference to
> not to use wysiwyg.
> Thx
> Mario
>
>
>
> --
> View this message in context: http://xwiki.475771.n2.nabble.com/Issues-when-I-upgraded-my-xwiki-7-0-1-to-xwiki-8-2-1-FCKeditor-on-textarea-and-annotations-with-HTMLe-tp7601440p7601441.html

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Issues when I upgraded my xwiki 7.0.1 to xwiki 8.2.1: FCKeditor on textarea and annotations with HTML code

vmassol
Administrator
Also, there’s an open discussion since this is a regression see:
http://markmail.org/message/her74hpc2fp4ozts

We need to close this discussion and decide what we do.

Sorry for the trouble
-Vincent

> On 30 Sep 2016, at 12:42, Vincent Massol <[hidden email]> wrote:
>
> FYI, I’ve fixed this for the Mail class in:
> http://jira.xwiki.org/browse/XWIKI-13661
>
> (and for other classes in other issues)
>
> Thanks
> -Vincent
>
>> On 30 Sep 2016, at 12:38, Mario <[hidden email]> wrote:
>>
>> PascalB wrote
>>> - when I use "annotation", input field is filled with HTML code instead of
>>> empty:
>>> https://snag.gy/3dxoIK.jpg
>>
>> We too have this issue on our 8.2.1 system (tomcat war). However, on a 8.2.1
>> windows Standalone dummy system this issue is not present. The annotation
>> editor does not use the CkEditor even though the user perference is set to
>> use wysiwyg.
>>
>> Still haven't found a solution, other than setting the user preference to
>> not to use wysiwyg.
>> Thx
>> Mario
>>
>>
>>
>> --
>> View this message in context: http://xwiki.475771.n2.nabble.com/Issues-when-I-upgraded-my-xwiki-7-0-1-to-xwiki-8-2-1-FCKeditor-on-textarea-and-annotations-with-HTMLe-tp7601440p7601441.html
>

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users