LDAP Authentication

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

LDAP Authentication

Dignan, Patrick
Hi everyone,



I was in the IRC channel yesterday looking for some help setting up LDAP authentication and was told to mail the list if I couldn't get my issues resolved.



I'm trying to set up LDAP authentication using a Mac OS X Server with Open Directory/LDAP as the host.



I'm receiving the following error:



10:21:45,297 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG LDAP.XWikiLDAPAuthServiceImpl   - The provided user is null. We don't try to authenticate, it probably means the user is in non logged mode.

10:21:45,298 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConfig            - ldap_group_classes: [groupofnames, group, dynamicgroupaux, groupofuniquenames, groupwisedistributionlist, dynamicgroup]

10:21:45,298 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConfig            - ldap_group_memberfields: [uniquemember, member]

10:21:45,298 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        - Connection to LDAP server [mpi2.wpi.edu:389]

10:21:45,304 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        - Binding to LDAP server with credentials login=[uid=dignan,cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu]

10:21:45,317 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG LDAP.XWikiLDAPAuthServiceImpl   - Checking if the user belongs to the user group: cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu

10:21:45,317 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPUtils             - Retrieving Members of the group: cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu

10:21:45,317 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        - LDAP search: baseDN=[cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu] query=[null] attr=[[objectClass, uid, uniquemember, member]] ldapScope=[0]

10:21:45,317 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        -   - values for attribute "objectClass"

10:21:45,318 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        -     |- [container]

10:21:45,318 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPConnection        - LDAP search found attributes: [{name=dn value=cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu}, {name=objectClass value=container}]

10:21:45,318 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] ERROR ldap.XWikiLDAPUtils             - Could not find attribute uid for LDAP dn cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu

10:21:45,318 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG ldap.XWikiLDAPUtils             - Found group [cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu] members :null

10:21:45,318 [http://mpi2.wpi.edu:8080/xwiki/bin/loginsubmit/XWiki/XWikiLogin] [http-8080-1] DEBUG LDAP.XWikiLDAPAuthServiceImpl   - Local LDAP authentication failed.

com.xpn.xwiki.XWikiException: Error number 8001 in 8: LDAP user dignan does not belong to LDAP group cn=users,dc=mpi2,dc=wpi,dc=edu.



It says the provided user is null, but I did enter something in the form!  Also it seems to be having issues finding members of the group because they're not listed in the attributes of cn=users?



Regards,



Patrick Dignan

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users