Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

Hoani CROSS
Hi,

I've just installed XWiki 1.9 in Tomcat using a PostgreSQL database which
completed *nearly* flawlessly. However, using either the superadmin or the
Admin user, through the Users panel in the admin, clicking on the 'Add new
user' button (link : '#') does NOTHING. I need to fix it ASAP since I have
an important demo tomorrow for one of my clients. Thx.

--
Hoani CROSS
Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

Hoani CROSS
I opened a bug on Jira : http://jira.xwiki.org/jira/browse/XE-459

Have a nice day.

2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>

> Hi,
>
> I've just installed XWiki 1.9 in Tomcat using a PostgreSQL database which
> completed *nearly* flawlessly. However, using either the superadmin or the
> Admin user, through the Users panel in the admin, clicking on the 'Add new
> user' button (link : '#') does NOTHING. I need to fix it ASAP since I have
> an important demo tomorrow for one of my clients. Thx.
>
> --
> Hoani CROSS
> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>



--
Hoani CROSS
Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

Hoani CROSS
Looking further on what should be involved in this bug, I analyse the output
HTML code. Thus, the buttons are associated with the following javascript :

...
<tr><td colspan="3" id="tdAddNewUserOrGroup">
      <span class="buttonwrapper"><a href="#" id="addNewUser"
class="addNewUserOrGroup">Ajouter un nouvel utilisateur</a></span>

    </td></tr>
  </table>

   <script type="text/javascript">
  //<![CDATA[
       var ta = new XWiki.widgets.LiveTable("?xpage=getusers",
"userstable", displayUsers);
                Event.observe($('addNewUser'), "click",
makeAddHandler("/kiaora/bin/view/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser",
"/kiaora/bin/register/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser",
"/kiaora/bin/admin/XWiki/XWikiPreferences?editor=globaladmin&section=Users"));
         //]]>
...

 as you may noticed, the context of my xwiki install is 'kiaora'. Then I
look for the corresponding js objet XWiki, which, I presume, should be
declared in the header :

...
<script type="text/javascript"
src="/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js"></script>
...

 When I resolve the following link in my browser (
http://kiaora.globotraders-tahiti.com/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js),
I get the following output JS code :

Ajax.XWikiRequest = Class.create();

Object.extend(Object.extend(Ajax.XWikiRequest.prototype,
Ajax.Request.prototype), {
  initialize: function(space, docName, options) {

    this.transport = Ajax.getTransport();
    this.setOptions(options);
    this.baseUrl = "/xwiki/bin/view";

    var onComplete = this.options.onComplete || Prototype.emptyFunction;
    this.options.onComplete = (function() {
      this.returnValue(onComplete);
      //onComplete(this.transport);
    }).bind(this);

    this.request(this.generateUrl(space, docName));
  },

    generateUrl: function(space, docName){
        return this.baseUrl + "/" + space + "/" + docName;
  },

  returnValue: function(callBack) {

    if (callBack)
        callBack(this.transport);
    else
        alert("error, callback");
  }
});



var XWiki = Class.create();

XWiki.prototype = {
        initialize: function(wikiUrl){this.wikiUrl = wikiUrl;},
        getSpaces: function(callBack){
            var params = '';
            var myAjax = new Ajax.XWikiRequest( "Ajax", "getSpaces",
{method: 'get', parameters: params, onComplete: getSpacesCallBack} );
        },

        getSpacesCallBack: function(ajaxResponse){
            var xml = ajaxResponse.responseXML;

        }
}

 The first thing I noticed is the this.baseUrl = '/xwiki/bin/view' which
should be this.baseUrl = '/kiaora/bin/view'.

I tried to look at the /resources/js/xwiki/xwiki.js file in my exploded war
installation but I did not managed to get any correspondance...
Is this the problem with the button inactivity ?


2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>

> I opened a bug on Jira : http://jira.xwiki.org/jira/browse/XE-459
>
> Have a nice day.
>
> 2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>
>
> Hi,
>>
>> I've just installed XWiki 1.9 in Tomcat using a PostgreSQL database which
>> completed *nearly* flawlessly. However, using either the superadmin or the
>> Admin user, through the Users panel in the admin, clicking on the 'Add new
>> user' button (link : '#') does NOTHING. I need to fix it ASAP since I have
>> an important demo tomorrow for one of my clients. Thx.
>>
>> --
>> Hoani CROSS
>> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>>
>
>
>
> --
> Hoani CROSS
> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>



--
Hoani CROSS
Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

Hoani CROSS
After analysing the problem further, seems that Tomcat completely messed-up
with the resolve of its URL, thus the
/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js URL pointed to my
/xwikicontext for a reason I can't determined. Restarting Tomcat
resolved
everything.

2009/6/23 Hoani Cross <[hidden email]>

> Looking further on what should be involved in this bug, I analyse the
> output HTML code. Thus, the buttons are associated with the following
> javascript :
>
> ...
> <tr><td colspan="3" id="tdAddNewUserOrGroup">
>       <span class="buttonwrapper"><a href="#" id="addNewUser" class="addNewUserOrGroup">Ajouter un nouvel utilisateur</a></span>
>
>     </td></tr>
>   </table>
>
>    <script type="text/javascript">
>   //<![CDATA[
>        var ta = new XWiki.widgets.LiveTable("?xpage=getusers", "userstable", displayUsers);
>
>                 Event.observe($('addNewUser'), "click", makeAddHandler("/kiaora/bin/view/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser", "/kiaora/bin/register/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser", "/kiaora/bin/admin/XWiki/XWikiPreferences?editor=globaladmin&section=Users"));
>
>          //]]>
> ...
>
>  as you may noticed, the context of my xwiki install is 'kiaora'. Then I
> look for the corresponding js objet XWiki, which, I presume, should be
> declared in the header :
>
> ...
> <script type="text/javascript" src="/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js"></script>
>
> ...
>
>  When I resolve the following link in my browser (
> http://kiaora.globotraders-tahiti.com/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js),
> I get the following output JS code :
>
> Ajax.XWikiRequest = Class.create();
>
> Object.extend(Object.extend(Ajax.XWikiRequest.prototype, Ajax.Request.prototype), {
>
>   initialize: function(space, docName, options) {
>
>     this.transport = Ajax.getTransport();
>     this.setOptions(options);
>     this.baseUrl = "/xwiki/bin/view";
>
>     var onComplete = this.options.onComplete || Prototype.emptyFunction;
>     this.options.onComplete = (function() {
>
>       this.returnValue(onComplete);
>       //onComplete(this.transport);
>     }).bind(this);
>
>     this.request(this.generateUrl(space, docName));
>   },
>
>     generateUrl: function(space, docName){
>         return this.baseUrl + "/" + space + "/" + docName;
>
>   },
>
>   returnValue: function(callBack) {
>
>     if (callBack)
>         callBack(this.transport);
>     else
>
>         alert("error, callback");
>   }
> });
>
>
>
> var XWiki = Class.create();
>
> XWiki.prototype = {
>
>         initialize: function(wikiUrl){this.wikiUrl = wikiUrl;},
>         getSpaces: function(callBack){
>             var params = '';
>             var myAjax = new Ajax.XWikiRequest( "Ajax", "getSpaces", {method: 'get', parameters: params, onComplete: getSpacesCallBack} );
>
>         },
>
>         getSpacesCallBack: function(ajaxResponse){
>             var xml = ajaxResponse.responseXML;
>
>         }
> }
>
>  The first thing I noticed is the this.baseUrl = '/xwiki/bin/view' which
> should be this.baseUrl = '/kiaora/bin/view'.
>
> I tried to look at the /resources/js/xwiki/xwiki.js file in my exploded
> war installation but I did not managed to get any correspondance...
> Is this the problem with the button inactivity ?
>
>
> 2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>
>
>> I opened a bug on Jira : http://jira.xwiki.org/jira/browse/XE-459
>>
>> Have a nice day.
>>
>> 2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>
>>
>> Hi,
>>>
>>> I've just installed XWiki 1.9 in Tomcat using a PostgreSQL database which
>>> completed *nearly* flawlessly. However, using either the superadmin or the
>>> Admin user, through the Users panel in the admin, clicking on the 'Add new
>>> user' button (link : '#') does NOTHING. I need to fix it ASAP since I have
>>> an important demo tomorrow for one of my clients. Thx.
>>>
>>> --
>>> Hoani CROSS
>>> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Hoani CROSS
>> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>>
>
>
>
> --
> Hoani CROSS
> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
>



--
Hoani CROSS
Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem creating user on XWiki 1.9 on Firefox (Ubuntu Jaunty 64bits)

Guillaume Lerouge
Hi Hoani,

On Tue, Jun 23, 2009 at 1:19 PM, Hoani Cross
<[hidden email]>wrote:

> After analysing the problem further, seems that Tomcat completely messed-up
> with the resolve of its URL, thus the
> /kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js URL pointed to my
> /xwikicontext for a reason I can't determined. Restarting Tomcat
> resolved
> everything.


Glad you found a solution to your issue prior to the demo :-)

Guillaume

2009/6/23 Hoani Cross <[hidden email]>

>
> > Looking further on what should be involved in this bug, I analyse the
> > output HTML code. Thus, the buttons are associated with the following
> > javascript :
> >
> > ...
> > <tr><td colspan="3" id="tdAddNewUserOrGroup">
> >       <span class="buttonwrapper"><a href="#" id="addNewUser"
> class="addNewUserOrGroup">Ajouter un nouvel utilisateur</a></span>
> >
> >     </td></tr>
> >   </table>
> >
> >    <script type="text/javascript">
> >   //<![CDATA[
> >        var ta = new XWiki.widgets.LiveTable("?xpage=getusers",
> "userstable", displayUsers);
> >
> >                 Event.observe($('addNewUser'), "click",
> makeAddHandler("/kiaora/bin/view/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser",
> "/kiaora/bin/register/XWiki/XWikiPreferences?xpage=registeruser",
> "/kiaora/bin/admin/XWiki/XWikiPreferences?editor=globaladmin&section=Users"));
> >
> >          //]]>
> > ...
> >
> >  as you may noticed, the context of my xwiki install is 'kiaora'. Then I
> > look for the corresponding js objet XWiki, which, I presume, should be
> > declared in the header :
> >
> > ...
> > <script type="text/javascript"
> src="/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js"></script>
> >
> > ...
> >
> >  When I resolve the following link in my browser (
> >
> http://kiaora.globotraders-tahiti.com/kiaora/bin/skin/resources/js/xwiki/xwiki.js
> ),
> > I get the following output JS code :
> >
> > Ajax.XWikiRequest = Class.create();
> >
> > Object.extend(Object.extend(Ajax.XWikiRequest.prototype,
> Ajax.Request.prototype), {
> >
> >   initialize: function(space, docName, options) {
> >
> >     this.transport = Ajax.getTransport();
> >     this.setOptions(options);
> >     this.baseUrl = "/xwiki/bin/view";
> >
> >     var onComplete = this.options.onComplete || Prototype.emptyFunction;
> >     this.options.onComplete = (function() {
> >
> >       this.returnValue(onComplete);
> >       //onComplete(this.transport);
> >     }).bind(this);
> >
> >     this.request(this.generateUrl(space, docName));
> >   },
> >
> >     generateUrl: function(space, docName){
> >         return this.baseUrl + "/" + space + "/" + docName;
> >
> >   },
> >
> >   returnValue: function(callBack) {
> >
> >     if (callBack)
> >         callBack(this.transport);
> >     else
> >
> >         alert("error, callback");
> >   }
> > });
> >
> >
> >
> > var XWiki = Class.create();
> >
> > XWiki.prototype = {
> >
> >         initialize: function(wikiUrl){this.wikiUrl = wikiUrl;},
> >         getSpaces: function(callBack){
> >             var params = '';
> >             var myAjax = new Ajax.XWikiRequest( "Ajax", "getSpaces",
> {method: 'get', parameters: params, onComplete: getSpacesCallBack} );
> >
> >         },
> >
> >         getSpacesCallBack: function(ajaxResponse){
> >             var xml = ajaxResponse.responseXML;
> >
> >         }
> > }
> >
> >  The first thing I noticed is the this.baseUrl = '/xwiki/bin/view' which
> > should be this.baseUrl = '/kiaora/bin/view'.
> >
> > I tried to look at the /resources/js/xwiki/xwiki.js file in my exploded
> > war installation but I did not managed to get any correspondance...
> > Is this the problem with the button inactivity ?
> >
> >
> > 2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>
> >
> >> I opened a bug on Jira : http://jira.xwiki.org/jira/browse/XE-459
> >>
> >> Have a nice day.
> >>
> >> 2009/6/22 Hoani Cross <[hidden email]>
> >>
> >> Hi,
> >>>
> >>> I've just installed XWiki 1.9 in Tomcat using a PostgreSQL database
> which
> >>> completed *nearly* flawlessly. However, using either the superadmin or
> the
> >>> Admin user, through the Users panel in the admin, clicking on the 'Add
> new
> >>> user' button (link : '#') does NOTHING. I need to fix it ASAP since I
> have
> >>> an important demo tomorrow for one of my clients. Thx.
> >>>
> >>> --
> >>> Hoani CROSS
> >>> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
> >>>
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> Hoani CROSS
> >> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > Hoani CROSS
> > Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
> >
>
>
>
> --
> Hoani CROSS
> Globotraders Tahiti Founder [http://globotraders-tahiti.com]
> _______________________________________________
> users mailing list
> [hidden email]
> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users
>



--
Guillaume Lerouge
Product Manager - XWiki
Skype: wikibc
Twitter: glerouge
http://guillaumelerouge.com/
_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/users