Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

classic Classic list List threaded Threaded
13 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

kgardas
Hello,

I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
of succeed in having the
./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
7.0.12 but while tomcat starts it complains about:

2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
  - Failed to parse descriptor
[jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]

org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
        at
org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
        at
org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)


and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
with this line typo:

      37   <organization>
      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
      39         <url>http://www.sun.com/</url>
      40   </organization>`
      41   <dependencies>


See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...

Thanks!
Karel
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:

> Hello,
>
> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
> of succeed in having the
> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>
> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>  - Failed to parse descriptor
> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>
> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
> ...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
>        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>        at
> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>        at
> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>
>
> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
> with this line typo:
>
>      37   <organization>
>      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
>      39         <url>http://www.sun.com/</url>
>      40   </organization>`
>      41   <dependencies>
>
>
> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...

You just hit http://jira.xwiki.org/jira/browse/XWIKI-6603 which is
fixed now, probably did you build at the wrong moment.

Note that it does not fix the real issue about this invalid pom.xml
but at least it should not crash the XWiki initialization anymore.

>
> Thanks!
> Karel
> _______________________________________________
> devs mailing list
> [hidden email]
> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
On Wed, May 11, 2011 at 14:44, Thomas Mortagne
<[hidden email]> wrote:

> On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:
>> Hello,
>>
>> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
>> of succeed in having the
>> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
>> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
>> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>>
>> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>>  - Failed to parse descriptor
>> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>>
>> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
>> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
>> ...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
>>        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>>        at
>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>>        at
>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>>
>>
>> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
>> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
>> with this line typo:
>>
>>      37   <organization>
>>      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
>>      39         <url>http://www.sun.com/</url>
>>      40   </organization>`
>>      41   <dependencies>
>>
>>
>> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
>> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...
>
> You just hit http://jira.xwiki.org/jira/browse/XWIKI-6603 which is
> fixed now, probably did you build at the wrong moment.
>
> Note that it does not fix the real issue about this invalid pom.xml
> but at least it should not crash the XWiki initialization anymore.

Actually forget that it has nothing to do with
http://jira.xwiki.org/jira/browse/XWIKI-6603 since it was already
protected at this level but I should make it a warning instead.

>
>>
>> Thanks!
>> Karel
>> _______________________________________________
>> devs mailing list
>> [hidden email]
>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>>
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
In reply to this post by kgardas
On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:

> Hello,
>
> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
> of succeed in having the
> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>
> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>  - Failed to parse descriptor
> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>
> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
> ...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
>        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>        at
> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>        at
> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>
>
> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
> with this line typo:
>
>      37   <organization>
>      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
>      39         <url>http://www.sun.com/</url>
>      40   </organization>`
>      41   <dependencies>
>
>
> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...

What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
which is where maven downloaded it when building AFAIK.

>
> Thanks!
> Karel
> _______________________________________________
> devs mailing list
> [hidden email]
> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

kgardas
On 05/11/11 02:51 PM, Thomas Mortagne wrote:
> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
> which is where maven downloaded it when building AFAIK.

Oh, certainly not here. The site looks forbidden for me at least:

$ wget
http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
--2011-05-11 14:55:45--
http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
Resolving repo1.maven.org (repo1.maven.org)... 207.223.240.92
Connecting to repo1.maven.org (repo1.maven.org)|207.223.240.92|:80...
connected.
HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
2011-05-11 14:55:46 ERROR 403: Forbidden.


so my maven probably downloaded it from somewhere else...

Karel
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
In reply to this post by Thomas Mortagne
On Wed, May 11, 2011 at 14:51, Thomas Mortagne
<[hidden email]> wrote:

> On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:
>> Hello,
>>
>> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
>> of succeed in having the
>> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
>> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
>> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>>
>> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>>  - Failed to parse descriptor
>> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>>
>> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
>> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
>> ...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
>>        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>>        at
>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>>        at
>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>>
>>
>> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
>> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
>> with this line typo:
>>
>>      37   <organization>
>>      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
>>      39         <url>http://www.sun.com/</url>
>>      40   </organization>`
>>      41   <dependencies>
>>
>>
>> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
>> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...
>
> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
> which is where maven downloaded it when building AFAIK.

I downloaded http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
and there is no saaj-api-1.3.jar in there.

>
>>
>> Thanks!
>> Karel
>> _______________________________________________
>> devs mailing list
>> [hidden email]
>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>>
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
You just built xwiki-enterprise without any modification ?

On Wed, May 11, 2011 at 14:57, Thomas Mortagne
<[hidden email]> wrote:

> On Wed, May 11, 2011 at 14:51, Thomas Mortagne
> <[hidden email]> wrote:
>> On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:
>>> Hello,
>>>
>>> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
>>> of succeed in having the
>>> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
>>> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
>>> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>>>
>>> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>>>  - Failed to parse descriptor
>>> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>>>
>>> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
>>> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
>>> ...</organization>`\r\n  <d... @41:5)
>>>        at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>>>        at
>>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>>>        at
>>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>>>
>>>
>>> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
>>> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
>>> with this line typo:
>>>
>>>      37   <organization>
>>>      38         <name>Sun Microsystems, Inc</name>
>>>      39         <url>http://www.sun.com/</url>
>>>      40   </organization>`
>>>      41   <dependencies>
>>>
>>>
>>> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
>>> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...
>>
>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>
> I downloaded http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
> and there is no saaj-api-1.3.jar in there.
>
>>
>>>
>>> Thanks!
>>> Karel
>>> _______________________________________________
>>> devs mailing list
>>> [hidden email]
>>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Thomas Mortagne
>>
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Sergiu Dumitriu-2
In reply to this post by kgardas
On 05/11/2011 02:57 PM, Karel Gardas wrote:

> On 05/11/11 02:51 PM, Thomas Mortagne wrote:
>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>
> Oh, certainly not here. The site looks forbidden for me at least:
>
> $ wget
> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
> --2011-05-11 14:55:45--
> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
> Resolving repo1.maven.org (repo1.maven.org)... 207.223.240.92
> Connecting to repo1.maven.org (repo1.maven.org)|207.223.240.92|:80...
> connected.
> HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
> 2011-05-11 14:55:46 ERROR 403: Forbidden.
>
>
> so my maven probably downloaded it from somewhere else...

Nope, the jar is there. This is a "feature" of the maven repository, it
prevents downloads using wget. You can open it in a browser, and see
that the file is there.

Also, it's a 403 FORBIDDEN, not a 404 NOT FOUND, so it's not right to
conclude that the file isn't there.

Then again, how did that jar end up in the libs? It's not a default
XWiki dependency.

--
Sergiu Dumitriu
http://purl.org/net/sergiu/
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

kgardas
In reply to this post by Thomas Mortagne
On 05/11/11 03:13 PM, Thomas Mortagne wrote:
> You just built xwiki-enterprise without any modification ?

To be honest I've put some modification there. That's my purpose of
building it. Also since I don't know who to build I've just obtained all
the code from git:

$ ls -la
total 193
drwxr-xr-x   9 karel    karel         12 May 11 15:16 .
drwxr-xr-x  63 karel    karel         63 May 11 13:19 ..
drwxr-xr-x   8 karel    karel         13 May 11 14:14 .git
-rw-r--r--   1 karel    karel        498 May  5 16:01 .gitmodules
-rw-r--r--   1 karel    karel       1889 May  5 16:01 pom.xml
drwxr-xr-x   4 karel    karel          5 May 11 12:50 target
drwxr-xr-x   6 karel    karel          9 May  5 16:44 xwiki-commons
drwxr-xr-x  10 karel    karel         12 May  9 18:06 xwiki-enterprise
drwxr-xr-x  10 karel    karel         12 May  9 18:08 xwiki-manager
drwxr-xr-x   6 karel    karel          8 May  9 16:10 xwiki-platform
drwxr-xr-x  12 karel    karel         14 May 11 15:18 xwiki-rendering

and then just tested if `mvn install' or `mvn package' will do something
for me. It builds several *.war files and now I'm just looking how to
install them into tomcat, since although I copy them to <tomcat
root>/webapps and they are initialized ok I still cannot use
localhost:8080/xwiki for unknown reason...

Anyway, if you are suspicious my changes to source code are:

karel@silence:~/vcs/xwiki-trunks/xwiki-platform$ git diff
diff --git a/xwiki-platform-core/xwiki-platform-oldcore/pom.xml
b/xwiki-platform-core/xwiki-platform-o
index 801f1fe..b2c064d 100644
--- a/xwiki-platform-core/xwiki-platform-oldcore/pom.xml
+++ b/xwiki-platform-core/xwiki-platform-oldcore/pom.xml
@@ -893,6 +893,7 @@
                **/objects/classes/PasswordClass.java,
                **/objects/classes/PropertyClassInterface.java,
                **/objects/classes/PropertyClass.java,
+              **/objects/classes/SPARQListClass.java,
                **/objects/classes/StaticListClass.java,
                **/objects/classes/StringClass.java,
                **/objects/classes/TextAreaClass.java,
@@ -918,6 +919,7 @@
                **/objects/meta/NumberMetaClass.java,
                **/objects/meta/PasswordMetaClass.java,
                **/objects/meta/PropertyMetaClass.java,
+              **/objects/meta/SPARQListMetaClass.java,
                **/objects/meta/StaticListMetaClass.java,
                **/objects/meta/StringMetaClass.java,
                **/objects/meta/TextAreaMetaClass.java,


and addition of SPARQListClass.java and SPARQListMetaClass.java which
are basically copies of according DBList* class with few changes inside
(no SQL) and a lot of debug messages for me to see what's going on.

Thanks,
Karel

>
> On Wed, May 11, 2011 at 14:57, Thomas Mortagne
> <[hidden email]>  wrote:
>> On Wed, May 11, 2011 at 14:51, Thomas Mortagne
>> <[hidden email]>  wrote:
>>> On Wed, May 11, 2011 at 14:27, Karel Gardas<[hidden email]>  wrote:
>>>> Hello,
>>>>
>>>> I'm trying to build xwiki enterprise from the source tree (git) I kind
>>>> of succeed in having the
>>>> ./xwiki-enterprise/xwiki-enterprise-web/target/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT.war
>>>> compiled/packaged. Now I'd like to deploy it to freshly installed tomcat
>>>> 7.0.12 but while tomcat starts it complains about:
>>>>
>>>> 2011-05-11 13:50:23,435 [Thread-2] ERROR DefaultCoreExtensionRepository
>>>>   - Failed to parse descriptor
>>>> [jar:file:/var/tmp/xwiki/xwiki-dev-apache/apache-tomcat-7.0.12/webapps/xwiki-enterprise-web-3.1-SNAPSHOT/WEB-INF/lib/saaj-api-1.3.jar!/META-INF/maven/javax.xml.soap/saaj-api/pom.xml]
>>>>
>>>> org.codehaus.plexus.util.xml.pull.XmlPullParserException: expected
>>>> START_TAG or END_TAG not TEXT (position: TEXT seen
>>>> ...</organization>`\r\n<d... @41:5)
>>>>         at org.codehaus.plexus.util.xml.pull.MXParser.nextTag(MXParser.java:1095)
>>>>         at
>>>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.parseModel(MavenXpp3Reader.java:2247)
>>>>         at
>>>> org.apache.maven.model.io.xpp3.MavenXpp3Reader.read(MavenXpp3Reader.java:4088)
>>>>
>>>>
>>>> and the xwiki is not installed or run on it. I've unpacked the
>>>> problematic saaj-api-1.3.jar file and found that the problem is probably
>>>> with this line typo:
>>>>
>>>>       37<organization>
>>>>       38<name>Sun Microsystems, Inc</name>
>>>>       39<url>http://www.sun.com/</url>
>>>>       40</organization>`
>>>>       41<dependencies>
>>>>
>>>>
>>>> See "`" at the end of 40 line. Now my question is how to fix this issue
>>>> properly? My guess is that this file does not come from XWiki project...
>>>
>>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>>
>> I downloaded http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
>> and there is no saaj-api-1.3.jar in there.
>>
>>>
>>>>
>>>> Thanks!
>>>> Karel
>>>> _______________________________________________
>>>> devs mailing list
>>>> [hidden email]
>>>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>>>>
>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> Thomas Mortagne
>>>
>>
>>
>>
>> --
>> Thomas Mortagne
>>
>
>
>

_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

kgardas
In reply to this post by Sergiu Dumitriu-2
On 05/11/11 03:15 PM, Sergiu Dumitriu wrote:

> On 05/11/2011 02:57 PM, Karel Gardas wrote:
>> On 05/11/11 02:51 PM, Thomas Mortagne wrote:
>>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>>
>> Oh, certainly not here. The site looks forbidden for me at least:
>>
>> $ wget
>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>> --2011-05-11 14:55:45--
>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>> Resolving repo1.maven.org (repo1.maven.org)... 207.223.240.92
>> Connecting to repo1.maven.org (repo1.maven.org)|207.223.240.92|:80...
>> connected.
>> HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
>> 2011-05-11 14:55:46 ERROR 403: Forbidden.
>>
>>
>> so my maven probably downloaded it from somewhere else...
>
> Nope, the jar is there. This is a "feature" of the maven repository, it
> prevents downloads using wget. You can open it in a browser, and see
> that the file is there.
>
> Also, it's a 403 FORBIDDEN, not a 404 NOT FOUND, so it's not right to
> conclude that the file isn't there.
>
> Then again, how did that jar end up in the libs? It's not a default
> XWiki dependency.

I don't know at all. All I know is that I've cleaned whole
$HOME/.m2/repository before going to attempting build and also using
last week source code for build...

Karel
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
On Wed, May 11, 2011 at 15:24, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:

> On 05/11/11 03:15 PM, Sergiu Dumitriu wrote:
>> On 05/11/2011 02:57 PM, Karel Gardas wrote:
>>> On 05/11/11 02:51 PM, Thomas Mortagne wrote:
>>>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>>>
>>> Oh, certainly not here. The site looks forbidden for me at least:
>>>
>>> $ wget
>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>> --2011-05-11 14:55:45--
>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>> Resolving repo1.maven.org (repo1.maven.org)... 207.223.240.92
>>> Connecting to repo1.maven.org (repo1.maven.org)|207.223.240.92|:80...
>>> connected.
>>> HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
>>> 2011-05-11 14:55:46 ERROR 403: Forbidden.
>>>
>>>
>>> so my maven probably downloaded it from somewhere else...
>>
>> Nope, the jar is there. This is a "feature" of the maven repository, it
>> prevents downloads using wget. You can open it in a browser, and see
>> that the file is there.
>>
>> Also, it's a 403 FORBIDDEN, not a 404 NOT FOUND, so it's not right to
>> conclude that the file isn't there.
>>
>> Then again, how did that jar end up in the libs? It's not a default
>> XWiki dependency.
>
> I don't know at all. All I know is that I've cleaned whole
> $HOME/.m2/repository before going to attempting build and also using
> last week source code for build...

Actually I just reproduced it, I don't know why it's not in
http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
but I get the jar in XE war when I build it myself.

>
> Karel
> _______________________________________________
> devs mailing list
> [hidden email]
> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

Thomas Mortagne
Administrator
On Wed, May 11, 2011 at 15:26, Thomas Mortagne
<[hidden email]> wrote:

> On Wed, May 11, 2011 at 15:24, Karel Gardas <[hidden email]> wrote:
>> On 05/11/11 03:15 PM, Sergiu Dumitriu wrote:
>>> On 05/11/2011 02:57 PM, Karel Gardas wrote:
>>>> On 05/11/11 02:51 PM, Thomas Mortagne wrote:
>>>>> What's weird is that I can'tt find any pom.xml in
>>>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>>>> which is where maven downloaded it when building AFAIK.
>>>>
>>>> Oh, certainly not here. The site looks forbidden for me at least:
>>>>
>>>> $ wget
>>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>>> --2011-05-11 14:55:45--
>>>> http://repo1.maven.org/maven2/javax/xml/soap/saaj-api/1.3/saaj-api-1.3.jar
>>>> Resolving repo1.maven.org (repo1.maven.org)... 207.223.240.92
>>>> Connecting to repo1.maven.org (repo1.maven.org)|207.223.240.92|:80...
>>>> connected.
>>>> HTTP request sent, awaiting response... 403 Forbidden
>>>> 2011-05-11 14:55:46 ERROR 403: Forbidden.
>>>>
>>>>
>>>> so my maven probably downloaded it from somewhere else...
>>>
>>> Nope, the jar is there. This is a "feature" of the maven repository, it
>>> prevents downloads using wget. You can open it in a browser, and see
>>> that the file is there.
>>>
>>> Also, it's a 403 FORBIDDEN, not a 404 NOT FOUND, so it's not right to
>>> conclude that the file isn't there.
>>>
>>> Then again, how did that jar end up in the libs? It's not a default
>>> XWiki dependency.
>>
>> I don't know at all. All I know is that I've cleaned whole
>> $HOME/.m2/repository before going to attempting build and also using
>> last week source code for build...
>
> Actually I just reproduced it, I don't know why it's not in
> http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
> but I get the jar in XE war when I build it myself.

But note that the jar does not contains any pom.xml for me.

>
>>
>> Karel
>> _______________________________________________
>> devs mailing list
>> [hidden email]
>> http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
>>
>
>
>
> --
> Thomas Mortagne
>



--
Thomas Mortagne
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem with badly formed pom.xml in saaj-api-1.3.jar

kgardas
On 05/11/11 03:27 PM, Thomas Mortagne wrote:
>> Actually I just reproduced it, I don't know why it's not in
>> http://maven.xwiki.org/snapshots/org/xwiki/enterprise/xwiki-enterprise-jetty-hsqldb/3.1-SNAPSHOT/
>> but I get the jar in XE war when I build it myself.
>
> But note that the jar does not contains any pom.xml for me.

Interesting indeed. I also cannot duplicate it now, but I'm using
different build method (just xwiki-enterprise alone) so let's leave it
sleeping in forum archive for googling of another xwiki building
beginner... Anyway, if I hit it again, I'll try to duplicate it more
precisely and record all appropriate commands leading to failure...

Thanks!
Karel
_______________________________________________
devs mailing list
[hidden email]
http://lists.xwiki.org/mailman/listinfo/devs